Lussebullar



Dessa har jag bakat redan flera ggr i Är och det blir bra resultat varje gÄng. DegvÀtskan skall inte vÀrmas innan dÄ degen blir smidigare och finare utan varm vÀtska. Dessutom behöver du mindre mjöl=saftigare bullar, det har jag lÀrt mig frÄn riktiga bagare. Degen jÀser lÄngsammare men du fÄr dÄ i gengÀld mer smak.

Recept pÄ saftiga saffransbullar

Ca 25-30 st

  • 50 g jĂ€st
  • dl mjölk
  • 2 dl grĂ€dde
  • 120 g rumsvarmt smör
  • 2 pĂ„sar saffran (1 g)
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,75 tsk salt
  • 12-13 dl vetemjöl
  • russin att trycka i
  • 1 uppvispat Ă€gg att pensla med

SÄ hÀr gör du saftiga saffransbullar

  1. BlötlÀgg russinen i en skÄl med vatten, stÀll Ät sidan. (dÄ suger inte russinen upp vÀtska ur saffranbullen)
  2. Smula jÀsten i en bunke. HÀll i mjölken och grÀdden. Rör runt sÄ att den löses upp.
  3.  TillsĂ€tt rumsvarmt smör, socker, salt, saffran och vetemjöl. Arbeta degen smidig i en bakmaskin. LĂ„t jĂ€sa under bakduk till dubbel storlek.
  4.  VĂ€rm ugnen till 225 grader. Ta upp degen pĂ„ en lĂ€tt mjölad arbetsbĂ€nk och knĂ„da lĂ€tt. Ta en bit deg, rulla ut till en lĂ€ngd pĂ„ ca 15 cm  och 1,5 cm i diameter. Rulla in kanterna Ă„t varsitt hĂ„ll. LĂ€gg pĂ„ en plĂ„t med bakplĂ„tspapper. Tryck ned russin om du vill ha det.
  5. LÄt jÀsa ca 60 minuter under bakduk.
  6. Pensla med uppvispat Àgg. GrÀdda i mitten av ugnen i ungefÀr 10 minuter tills de fÄtt en fin gyllene fÀrg. Men grÀdda inte för lÀnge dÄ blir de torra =)





Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

misslinnea.blogg.se 🌾

♄ Mamma till en pojk & triss i flickor ♄ Jag Ă€r gift med vĂ€rldens bĂ€sta man. ♄

RSS 2.0