loppanlinnea.blogg.se 🌸

♥️Mamma till en pojk & en flicka ♥️ & är tillsammans med världens bästa pojkvän. Jag är 32 år.

Insamling

Kategori: Övrigt

(null)


❤️ INSAMLING FÖR ALF ❤️

20/2-18 föddes Alf och är redan i en kamp om livet. Min syster och hennes sambo hade täta kontakter med sjukhuset redan från födseln pga förkylning som aldrig släppte och lite andra symptom men när dom såg att Alf började gå ner i vikt tog dom prover och hittade problemet. 
Alf har med 99.9 procent säkerhet fått den genetiska sjukdomen kongenital nefros av finsk typ.
Sjukdomen gör att allt protein läcker ut från njurarna och det går inte att behandla. Han behöver göra en njurtransplantation men det kan inte göras före 10-12 kg

Att ha så lågt proteinvärde och så stora läckage som Alf har medför flera risker och andra symptom. Han har stor risk för blodproppar och eftersom han även läcker ut hela sitt immunförsvar är Alf otroligt infektionskänslig och han blir sjukare än andra. 

Dom har hittills legat inne i Hudiksvall och Uppsala i två veckor. Han får idag dagliga dropp med protein, men om inte värdet går upp riskerar han att behöva leva med dialys fram till transplantationen, vilket innebär nya risker.

Just nu ligger han i Uppsala för han har satt in en picline och vårdas även för en infektion i luftvägarna som för ett normalt barn kanske bara är en vanlig förkylning. Framtiden är nu oviss men familjen tar en dag i taget.

Alfs mamma och pappa vabbar nu för allvarligt sjukt barn och det är kämpigt att få ekonomin att gå ihop. All sjukhusvistelse medför kostnader som dom ej vet om dom kommer få hjälp med. Det är en kamp för hela familjen och det kommer ta tid innan de finner sig tillrätta i den nya vardagen. Mycket tid kommer spenderas på olika håll och då är ekonomin det minsta dom ska oroa sig för. Istället kunna ta vara på tiden dom får vara tillsammans hela familjen.

Jag har startat en insamling som går in på ett konto jag skapat för Alf och familjen, så att den ekonomiska ångesten kan lätta lite.

⭐Alla bidrag är välkomna.

⭐Swish nummer: 0736358366

⭐Clearingnummer: 8129-9
     Kontonummer 43 729 361-6

Tack på förhand 
Sandra Paananen Moberg
Alfs moster.
Kommentera inlägget här: