Barn cancer

FemÄrig pojkes sista ord till sin mamma "Jag Àr sÄ ledsen"
(null)


KÀrleken som en förÀlder hyser till sitt barn Àr ett av de starkaste banden en mÀnniska kan ha. Vi Àr upphovet till deras existens och vi gör det till vÄr uppgift att skydda dem sÄ mycket vi kan.

Emellertid hÀnder vissa saker som vi inte kan kontrollera och inte heller skydda vÄra barn ifrÄn . VÀrlden Àr en farlig plats. Bilolyckor, skjutningar, naturkatastrofer och sjukdomar intrÀffar var Àn vi vÀnder oss.

(null)

Detta var vad förÀldrarna till femÄrige Charlie Procter stÀlldes inför nÀr han diagnosticerades med den ovanliga cancerformen hepatoblastom. Denna cancern angriper levern, men i Charlies fall spred den sig snabbt till hans lungor.

iNews, , blev pojken frÄn Lancashire i England sjuk för första gÄngen vid tre Ärs Älder. Det gjordes ett reportage av att cancernhade dragit sig tillbaka, men sÄ smÄningom dök den upp igen.

Charlies förÀldrar har fört en desperat kamp för att finna ett botemedel till sitt sjuka barn, och deras historia fick snart nationell spridning. Snart började en rad berömda personer, dÀribland Ellen DeGeneres, uppmuntra andra att hjÀlpa Charlies förÀldrar att finna ett botemedel.

Mer Àn 18.000 personer har bidragit med pengar för att hjÀlpa familjen, men hans hÀlsa försÀmrades i oktober. Amber Schofield, Charlies mamma, vÀnde sig till sin Facebook grupp, Charlies kapitel, dÀr hon detaljerat beskrev sin sons kamp.

Hon skrev att hans "tillstÄnd försÀmras mer och mer" för varje dag som gÄr: sÄ mycket att "han inte lÀngre ser ut som Charlie." Han hade magrat till den grad att hans skelett syntes. SÄ lÄngt ifrÄn det han en gÄng varit - ett knubbigt och lyckligt barn.

Bara nÄgra timmar innan han dog vÀnde sig Charlie till sin mamma och sade, "Mamma, jag Àr sÄ ledsen för det hÀr." Det var senare pÄ natten, den 9 november, som Charlie stilla somnade in. Han dog stilla i sömnen i sina förtvivlade förÀldrars kÀrleksfulla omfamning.

'Han somnade stilla in uppkrupen i mina armar med pappas armar lindade runt oss. VÄra hjÀrtan brister. VÀrlden har förlorat en underbar liten pojke.'
(null)

Efter att Charlie hade avlidit skrev Amber att han inte bara varit hennes och hennes mans inspiration, utan att han ocksÄ hade inspirerat tusentals andra mÀnniskor över hela vÀrlden. Hon skrev sedan att Charlie hade visat henne "vad riktig kÀrlek betyder." Hon lovordade sedan Charlies mod i sin kamp mot cancern. "Nu Àr det dags att flyga ivÀg."


barn cancer 😱




Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

misslinnea.blogg.se 🌾

♄ Mamma till en pojk & triss i flickor ♄ Jag Ă€r gift med vĂ€rldens bĂ€sta man. ♄

RSS 2.0