Insamling

(null)


❀ INSAMLING FÖR ALF ❀

20/2-18 föddes Alf och Ă€r redan i en kamp om livet. Min syster och hennes sambo hade tĂ€ta kontakter med sjukhuset redan frĂ„n födseln pga förkylning som aldrig slĂ€ppte och lite andra symptom men nĂ€r dom sĂ„g att Alf började gĂ„ ner i vikt tog dom prover och hittade problemet. 
Alf har med 99.9 procent sÀkerhet fÄtt den genetiska sjukdomen kongenital nefros av finsk typ.
Sjukdomen gör att allt protein lÀcker ut frÄn njurarna och det gÄr inte att behandla. Han behöver göra en njurtransplantation men det kan inte göras före 10-12 kg

Att ha sĂ„ lĂ„gt proteinvĂ€rde och sĂ„ stora lĂ€ckage som Alf har medför flera risker och andra symptom. Han har stor risk för blodproppar och eftersom han Ă€ven lĂ€cker ut hela sitt immunförsvar Ă€r Alf otroligt infektionskĂ€nslig och han blir sjukare Ă€n andra. 

Dom har hittills legat inne i Hudiksvall och Uppsala i tvÄ veckor. Han fÄr idag dagliga dropp med protein, men om inte vÀrdet gÄr upp riskerar han att behöva leva med dialys fram till transplantationen, vilket innebÀr nya risker.

Just nu ligger han i Uppsala för han har satt in en picline och vÄrdas Àven för en infektion i luftvÀgarna som för ett normalt barn kanske bara Àr en vanlig förkylning. Framtiden Àr nu oviss men familjen tar en dag i taget.

Alfs mamma och pappa vabbar nu för allvarligt sjukt barn och det Àr kÀmpigt att fÄ ekonomin att gÄ ihop. All sjukhusvistelse medför kostnader som dom ej vet om dom kommer fÄ hjÀlp med. Det Àr en kamp för hela familjen och det kommer ta tid innan de finner sig tillrÀtta i den nya vardagen. Mycket tid kommer spenderas pÄ olika hÄll och dÄ Àr ekonomin det minsta dom ska oroa sig för. IstÀllet kunna ta vara pÄ tiden dom fÄr vara tillsammans hela familjen.

Jag har startat en insamling som gÄr in pÄ ett konto jag skapat för Alf och familjen, sÄ att den ekonomiska Ängesten kan lÀtta lite.

⭐Alla bidrag Àr vÀlkomna.

⭐Swish nummer: 0736358366

⭐Clearingnummer: 8129-9
     Kontonummer 43 729 361-6

Tack pĂ„ förhand 
Sandra Paananen Moberg
Alfs moster.



Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

misslinnea.blogg.se 🌾

♄ Mamma till en pojk & triss i flickor ♄ Jag Ă€r gift med vĂ€rldens bĂ€sta man. ♄

RSS 2.0